Sunday, 22 September 2013

Day trip Cameron Highland

22Sep2013 - Tetiba dapat idea jenjalan ke Cameron Highland. Terus bgtau hubby niat dihati, dia setuju.
Since kami berada di Ipoh, perjalanan agak singkat untuk ke Simpang Pulai. Jam 1:00 ptg bertolak, kira-kira jam 2:00 ptg dah pun sampai. Kebetulan hari tersebut adalah hari Ahad, maka perjalanan naik ke Cameron agak lengang. Tapi banyak kereta, motosikal & bas bergerak diarah bertentangan.

Bagi individu yang merancang bercuti ke Cameron, kemudahan bas awam juga ada dari Medan Kidd, Ipoh.
Anda boleh menaiki tren ETS ke Ipoh dan terus ke stesen bas untuk perjalanan ke Cameron Highland. Itu idea percutian bajet. Hotel bajet sememangnya ada banyak di Cameron Highland. No worries k!

Niat asal kami cuma nak minum teh di Bharat Plantation aje. Tapi masa tu mmg banyak bas dan kereta drop by kat sana, so kami straight away ke pasar kat Kea farm tu. Awal masa sampai mmg ramai. Kebetulan time tu agak petang, ramai start meniggalkan pasar ni. Ok gak.. taklah sesak seperti mula-mula sampai.

Beli itu - ini (bunyi cam banyak jer) jagung, strawberi dan sayur sikit jer.. then kami teruskan perjalanan pulang dan akan singgah utk minum teh dan ambil udara sejuk sekejap.. ish ish..

Hasil yang dibawa pulang termasuklah sekotak teh biasa. Tengok gaya hubby cam penat jer.. maklum la, drive tak berenti.. hihi.

Best gak jenjalan walaupun sekejap. Kalau dapat bermalam kat hotel, lagi best. Tapi esoknya kerja (monday).

Petang sebelum Maghrib dah pun sampai rumah. Lepas ni nak pegi mana pulak?


No comments:

Post a Comment